Vy se ptáte

Dezinfekce proti parvovirům

Dobrý den, používám Váš prostředek AROMA SANITOL. Mám 3 kočičky. Bohužel se k nám dostal parvovirus (naštěstí to všechny přežily) a moje otázka je, jestli tento přípravek zničí tento virus z podlah a ze všeho, na čem kocčička byla. Dekuji s pozdravem, SR

Naše odpověď

Dobrý den,

AROMA SANITOL je čistící přípravek, který slouží k omytí povrchů, nejedná se o dezinfekční přípravek, ačkoli obsažené rostlinné silice mají antimikrobiální účinek. Při výskytu nákazy a sanitaci je vždy potřeba povrchy zbavit nečistot, neboť v těch mohou mikroorganismy přežívat životaschopné. Z tohoto pohledu je tedy použití AROMA SANITOLU v pořádku.

Po omytí by ale měla následovat dezinfekce přímo dezinfekčním přípravkem. Parvoviry jsou velice odolné, v prostředí přežívají infekce schopné i měsíce. Dezinfekce tedy vyžaduje intenzivně působící přípravky, jako je chloramin, chlornan sodný (savo), kyselina peroctová nebo peroxymonosulfáty. Lihové přípravky DESINF A THYMICON z naší nabídky nejsou na neobalené odolné viry dostačující. Doufám, že pro Vás byla rada užitečná.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz