Vy se ptáte

Otlaky na tlapkách u králíčka

Dobrý den, chtěla jsem Vás moc poprosit o radu... mám tříletou samičku zakrslého králíčka. Poslední dva měsíce se jí začaly tvořit otlaky na tlapkách. Na veterině jsme dostali mastičku a šampon, ale otlaky se bohužel nelepší. Chtěla jsem poprosit, zda by ve Vašem sortimentu nebylo i něco na tento problém? Moc děkuji.

Naše odpověď

Dobrý den,

v závažnějších případech, kdy bohužel mohou z otlaků vznikat i vředy, je potřeba aplikace antibiotik, jelikož došlo k infekci bakteriemi. To je na posouzení ošetřujícího veterináře. Pokud se jedná zatím o nekomplikované otlaky, mohu doporučit hojivou mast FAUNA PADS. Obsahuje rostlinné éterické oleje, které působí antimikrobiálně, protizánětlivě a podporují hojení. Po očištění nožky potřete 2-3x denně.

Je potřeba, aby měl králík měkkou a čistou podestýlku, otlaky se vytvářejí snadněji na tvrdém povrchu. Další riziko pro tvorbu otlaků je vyšší tělesná hmotnost. Pokud má váš králík vyšší hmotnost, než je běžné, je potřeba zaměřit se na přiměřenou krmnou dávku, omezit jádro.

Pro podporu imunity i u králíků máme pak v nabídce přípravek IMUNOFAUNA. Budu ráda za informaci, zda pro vás byla tato rada užitečná.

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz