Vy se ptáte

Ušní olej FAUNA OTIS pro králíka

Dobrý den, zaujal mě Váš ušní olej Fauna Otis, který jsem si objednala. Mám 2 krásné holky králičice (černou a bílou) a bílá má zřejmě ušní svrab. Strupovité ucho a asi je tam trochu i zánět. Zkusím tedy ošetřovat dle návodu návodu - cca 1-2x denně kapku po dobu 14 dní. Mám kapat pouze na boltec nebo mohu kápnout i dále dolů? Děkuji mockrát za radu. S pozdravem IS

Naše odpověď

Dobrý den

olej je nutné jemně kapat přímo do ucha a lehce promnout. Je vhodné kapat preventivně do obou uší. Určitě sledujte i druhého králíka. Jedná se o velmi nakažlivé onemocnění.

Poměrně často se vyskytuje nosičství. Králík může být nakažen, ačkoli je bez zjevných potíží. Ty se projeví až při oslabení organismu, při stresu... Důležité je určitě uši pravidelně sledovat a v případě rozvoje jakýchkoliv změn zakročit. Čím dříve je zvíře ošetřeno, tím lépe.

Pro podporu imunity můžete využít i náš přípravek IMUNOFAUNA s eleuterokokovým extraktem, který se podává v napájecí vodě.

Následná reakce zákaznice:

Dobrý den, paní doktorko,

zatím léčím 1 týden uši králičice se svrabem pomocí ušního oleje Fauna Otis. Ihned v prvních dnech jsem pozorovala zlepšení. Strupy na vnitřní straně boltce již nejsou, ale zatím ještě není celý stav dokončen. Ještě jsou viditelné růžové skvrny po odstraněných strupech (asi zatím se neudělala nová zdravá kůže). Také zmizel zápach z ucha.

Budu ještě pokračovat 1 týden (v návodu je léčit 2 týdny).

MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Nenašli jste to, co hledáte?
Napište nám!

Má váš zvířecí miláček nějaký konkrétní problém? Nebo s našimi přípravky teprve začínáte a zajímá vás, jak na to? Naše poradna je Vám k dispozici!

Položit dotaz