Článek

HOOFINOL CARE – univerzální pomocník při hojení

Psi
Srst a kůže
MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Díky intenzivnímu účinku tymiánu, lavandinu, čajovníku a zeravu dokáže HOOFINOL CARE pomoci u řady dalších nepříjemností - nejen u hniloby kopyt. Zjistěte, v jakých případech lze využít jeho hojivých schopností!

Veterinární přípravek HOOFINOL CARE byl vyvinut v roce 2019 s cílem pomoci koním při hnilobě kopyt produktem založeným na účincích bylinných esenciálních olejů. Tento úkol plní velmi úspěšně.

Časem se ukázalo, že díky intenzivnímu účinku tymiánu, lavandinu, čajovníku a zeravu dokáže pomoci u řady dalších nepříjemností - a nejen u koní. Tyto esenciální oleje totiž působí silně antimikrobiálně, protizánětlivé, umí bojovat s plísněmi a kvasinkami a podporují hojení.

I proto nyní HOOFIOL CARE v naší nabídce najdete v menším praktickém balení –v dóze o objemu 15 ml.

Díky hustší konzistenci a obsahu lanolínu dobře lpí na kůži a pro zvířata není snadné jej olíznout

 

Záněty na tlapkách a v meziprstí

Poradí si i s chronickými neléčenými záněty – jako u francouzské buldočky Amy. Trpěla chronickou pododermatitidou. Než kolegyně přistoupila k aplikaci antibiotik, využila kombinaci meduňkového mycího oleje HY-DERMALa hojivého HOOFINOL CARE. Výsledky vidíte na fotografiích. Poslední foto bylo pořízeno 11 dní po první aplikaci.

 

Zapařená místa – hot spoty

Aby se hot spot nerozvinul až do takto rozsáhlého poškození kůže, je ideální mít připraveny tyto pomocníky:

·     Pro očištění použijte mycí olej naředěný s vodou dle návodu – ideální je zklidňující meduňkový HY-DERMAL.

·     Éterický olej z LEVANDULE nebo KOPAIVY, kterým očištěný hot spot přímo bez ředění zakapete. Opakujte vždy po očištění od sekretu a krust. Levanduli používejte spíše u větších zvířat. U těch malých se může výrazněji projevit její sedativní účinek.

·     Následně ošetřujte hojivým HOOFINOL CARE.

 

Podlomy

Přípravek se velmi osvědčil i při ošetřování podlomů u koní či jiných ran (a to nejen na končetinách), při ošetření kůže kolem korunky a na patkách a při ošetřování suchých kopyt.Využijete jej i jako jedno z opatření při nemoci bílé čáry. Navíc trochu uleví od hmyzu, který rány lákají. Silice z čajovníku a tymiánu působí repelentně.

 

Otlaky

Zejména staří psy trpí otlaky – hlavně na loktech. Ty mohou následně praskat a hrozí riziko infekce. Zkuste na ně HOOFINOL CARE!