Článek

Kožní záhyby a kvasinky u psů

Psi
Srst a kůže
MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Šarpej, mops, anglický buldok, francouzský buldoček, boxer… psí plemena trpící opakovanými kožními potížemi. Jsou predisponována k rozvoji atopické dermatitidy.

Nepříjemnosti vyplývají také z typických kožních záhybů na obličeji, u šarpeje dokonce po celém těle. V záhybech se zachycují nečistoty a vlhkost. To pak vede k rozvoji nepříjemného zánětu a často k uchycení kvasinkové infekce… Řešením je pravidelná každodenní péče.

·      Pro vyčištění kožních záhybů sáhněte po OCUSENZOLu. Tento heřmánkový roztok s kopaivou se výborně hodí nejen k očištění okolí očí od ospalků a při slzení, výborně poslouží i pro vyčištění nečistot z kožních záhybů. Heřmánek a kopaiva jsou navíc protizánětlivé.

·      Pokud pozorujete, že je kůže v záhybech již začervenalá a rozvíjí se zánět, kožní záhyby vytřete, vysušte a promažte hojivou mastí MYCOS BALZAM. Ta díky obsahu mateřídoušky a lavandinu působí i proti kvasinkám. Lanolin kůži kryje proti pronikání vlhkosti. Tento hojivý balzám využijete i při kvasinkových infekcích, které se drží na tlapkách v meziprstí.

·      Na kvasinky na tlapkách se skvěle hodí také HOOFINOL CARE.

·      Pro koupání psa zvolte jemné přípravky. Výbornou náhradou šampónů pro psy jsou nepěnivé mycí oleje, které nenarušují ochranný kožní film a bariéru pokožky neodmašťují. Při zánětech kůže a ekzémech se osvědčil meduňkový HY-DERMA