Článek

Nudíte se? Pořiďte si potkana!

Drobní savci
Zdraví
Iva Šimonková

Zvažujete pořízení nějakého drobného domácího mazlíčka? Pak věřte, že potkan není vůbec špatná volba!

Potkani jsou akční, velice zvídavá a učenlivá zvířátka, která mají ráda společnost, ať už tu lidskou nebo zvířecí. Samota jim dobře rozhodně nedělá, proto chovatelé doporučují pořídit alespoň dva stejnopohlavní jedince. A co to znamená pro vás? Čím více potkanů, tím větší nároky na hygienu a péči. S tím Vám ale AROMAFAUNA hravě pomůže.

Základem je správná ubikace. Vhodnou volbou je klec, která na rozdíl od plastových či skleněných terárií dobře větrá. V kleci nesmí chybět bezprašná podestýlka (hobliny, dřevěné štěpky, apod.). Abyste zabránili šíření nepříjemného zápachu moči, měňte podestýlku co nejčastěji. Při každé výměně klec vymyjte AROMA SANITOLEM a šetrně vydezinfikujte pomocí přípravku DESINF.

Pokud vám na takovou údržbu potkaní ubikace v návalu denních povinností zrovna nezbyl čas, je dobré mít vždy při ruce likvidátor pachu REMY&ALCHEMY, který jemně provoní domácnost pomerančovou vůní. Při použití přípravku se nemusíte o svého mazlíčka bát. Aromadeodorant neobsahuje žádné syntetické složky. Naopak díky lihu a obsaženým éterickým olejům působí antimikrobiálně.

Dávejte pozor také na umístění potkaního příbytku. Rozhodně by neměl být na přímém slunci nebo v místě, kde je průvan či horko (např. od radiátorů). Nepodceňujte ani vybavení. V kleci nesmí chybět různé prolézačky, bidýlka a jiné šplhavé atrakce. Nikdy do klece nevkládejte misku s vodou. Potkani do ní hned nahrabou podestýlku nebo ji v zápalu hry vylijí. V tomto ohledu je mnohem praktičtější závěsná napáječka, do které můžete společně s vodou dát také IMUNOFAUNU pro posílení obranyschopnosti. Použití: Přípravek se užívá ve formě kapek. Extrakt je vhodné nakapat do vody. Podávejte 1 kapku přípravku denně. Další den před přidáním přípravku nachystejte napájecí vodu čerstvou.