Článek

Přírodní kosmetika pro psy?

Psi
Srst a kůže
MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Hledáte kvalitní kosmetiku pro Vašeho šampiona? A nemyslím tím jen šampiony výstavní – i nepapírový pejsek z útulku může být šampionem Vašeho srdce!

Slovo přírodní nás poslední dobou obklopuje možná více než skutečná příroda. I v období plném nových technologií nám má příroda stále co nabídnout a objevujeme v ní něco nového.

Aromafauna je značkou veterinárních přípravků plných přírodních rostlinných a esenciálních olejů. Ty jsou účinné i jako složky kosmetických přípravků pro péči o srst.

Pro jaký účel kosmetický přípravek pro psa hledáte?

Výstavní psi

S pomocí kvalitní profesionální kosmetiky docílíte výstavní kondice svého psa. Kosmetika pro výstavní psy ale nemusí být plná chemie. Psí šampony snadno nahradíte MYCÍMI OLEJI. Ty jsou šetrné ke kožnímu filmu i obalu chlupu a udržují jeho povrch celistvý. Srst snadněji schne, nebude vysušená, matná a létavá.

Tím, že bude srst a kůže zdravá, omezíte potřebu dalších přípravků a vystačíte si s menším množstvím.

·      Jako kondicionér je ideální FELL BALZAM ANTIPARAZIN.

·      Pro konečnou úpravu srsti sáhněte po tužícím FELL-TONIKUM, které díky obsaženému panthenolu zlepšuje kvalitu srsti.

·      Proti tvorbě dredů a pro ošetření létavé srsti je ideální vosk na srst FELLEOL, který díky jojobovému oleji vytvoří na chlupech ochranný film.

Pokud je však srst poškozena dlouhodobým používáním šamponů, bude regenerace trvat i několik měsíců.

Naše firemní briardí šampionka Pepsi dokazuje, že pokud používáte šetrné a kvalitní přípravky, vystačíte při péči o psího šampiona jen s několika produkty. Srst má opravdu nádhernou.

Běžné mytí a koupání psa

Mycí oleje nebyly primárně vyvinuty jen pro psí šampiony – jsou určeny k běžnému koupání a mytí psů tak, aby bylo šetrné a psům příjemné. Nejen šampioni se přeci potřebují mýt… Mycí oleje odstraní nečistoty, psům jsou příjemné a neštípou v očích. Mrkněte na naše, jak mycí oleje používat!

Kožní potíže

Mycí oleje pomáhají mírnit projevy kožních nemocnění, např. atopické dermatitidy. Ekzémy, vyrážky a záněty kůže pomáhají řešit díky antimikrobiálnímu a protizánětlivému účinku. Při atopické dermatitidě je dobrou volbou meduňkový HY-DERMAL. Potřeba je ale komplexní opatření. K atopické dermatitidě u psa se více dozvíte v našem článku Psí potíže s kůží: ekzémy.

Paraziti v srsti

Mycí oleje jako alternativu psích šamponů použijete i jako součást ochrany svého psa proti parazitům. Esenciální oleje/rostlinné silice mají repelentní účinek – i proto si je vlastně rostliny vytváří! Pro běžné koupání je ideální mycí olej HY-FLEA nebo HY-INSI, které pomohou proti otravnému hmyzu a blechám.