Článek

Zbavte svého pejska šetrně zubního kamene se zubním olejem

Psi
Zuby a ústní dutina
MVDr. Alena Vaníčková, Ph.D.

Dutinou ústní prochází spousta mikroorganismů - bakterií, virů, parazitů i plísní. Určité bakterie umí vytvářet zubní plak, díky kterému dobře lpí na povrchu zubu.

Po čištění zubů začne plak vznikat prakticky ihned. Je hlavním substrátem pro rozvoj zánětu dásní, latinsky gingivitis. Pokud dojde k mineralizaci plaku, mluvíme o tzv. zubním kameni. Jeho vznik ovlivňuje pH v dutině ústní, složení krmiva a také žvýkání.

Zubní olej - šetrná přírodní alternativa zubní pasty pro psy i kočky

Antibakteriální, protizánětlivé a adstringentní účinky rostlinných silic využívá zubní olej FAUNA DENTOL určený nejen pro psy, ale i pro kočky, králíky a koně. Při pravidelném používání napomáhá nejen odbourávání zubního kamene, ale i omezení jeho vzniku. Při krvácivosti a zánětech dásní se při používání zubního oleje většinou velmi rychle projeví zlepšení.

Obsažená šalvěj lékařská je při zánětech v dutině ústní velmi účinná, působí adstringentně, protizánětlivě a antibakteriálně. FAUNA DENTOL použijte i pro zklidnění dásní po odstraňování zubního kamene u veterináře.

Lze odstranit zubní kámen u psa i doma?

Pokud se již zubní kámen vytvořil, nakapejte přípravek FAUNA DENTOL na vatovou tyčinku a kámen tak potírejte. Jak postupovat Vám ukáže video pod článkem. Po pravidelném používání se kámen uvolní nebo jej lehce mechanicky odstraníte.

Doporučováno je čistit zuby psovi alespoň 2x týdně. Samozřejmostí by měly být i pravidelné prohlídky u veterinárního lékaře, aby byly případné změny zachyceny již v počátku.